Όχι χαμόγελα, αλλά θλίψη και αποφασιστικότητα για ανατροπές προκαλούν οι αποκαλύψεις των σκανδάλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε ο Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο υφυπουργός πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το αν και πώς θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ έδειξε έτοιμος για οποιεσδήποτε ποινές, ακόμη και σε ομάδες.

«Δεν έχει καμία πρόθεση η Πολιτεία να πανηγυρίζει. Δεν πρόκειται για χαρά, αλλά για θλίψη. Λυπούμαστε για την κοινωνία που έχουμε χτίσει. Χρειαζόμαστε ανατροπές παντού και να λειτουργεί η δικαιοσύνη όσο πιο ανεξάρτητα γίνεται, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Εντολή του πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουμε την κάθαρση σε βάθος σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο υφυπουργός.

Όσο για το αν και με ποιες συνθήκες θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε: «Η ΕΠΟ θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας καταλήξει πως πρέπει να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές και υπάρξουν υποβιβασμοί ή οτιδήποτε άλλο, θα πράξουμε ανάλογα. Περιμένουμε και την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για τα θέματα της βίας, που είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε να επιστρέψει η οικογένεια στο γήπεδο».

Τέλος, επανέλαβε την απόφαση της Πολιτείας να διακόψει την κάθε μορφής χρηματοδότηση των ΠΑΕ σε περιπτώσεις κρουσμάτων βίας, αλλά και υποθέσεων διαφθοράς. «Έχουμε ήδη κλείσει την κάνουλα εκεί που βλέπαμε πως υπάρχει βία. Δεν πρόκειται να δουν ούτε κρατική ενίσχυση, ούτε έσοδα από την κρατική τηλεόραση, ούτε από τον ΟΠΑΠ», τόνισε.

Πηγή: sport-fm.gr