Ο Λιονέλ Μέσι με δυο γκολ και μια μαγική ασίστ γιόρτασε την συμμετοχή – ρεκόρ με την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο τελικό 4-1 επί της Βολιβίας. Ξανά σκόρερ για την Ουρουγουάη ο Καβάνι, 1-0 την Παραγουάη.

Η «αλμπισελέστε» κατέκτησε την κορυφή του Α’ ομίλου του φετινού Copa America και συνεχίζει πλέον στα νοκ-άουτ, εκεί όπου θα κοντραριστεί με το Εκουαδόρ για τα προημιτελικά του θεσμού.

Λίγες μέρες μετά τα 34α γενέθλιά του, ο Λιονέλ Μέσι είχε κέφια και φυσικά έγινε ο record-man συμμετοχών φτάνοντας στις 148, ξεπερνώντας πλέον τον Χαβιέρ Μασεράνο.

Σκόραρε δυο φορές, μοιράζοντας και μια μαγική ασίστ προς τον Γκόμες. Ο τρόπος που ενώ είχε πλάτη την εστία γύρισε όλο το κορμί του για να βγάλει την ψηλή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για το πρώτο γκολ των Αργεντινών ήταν… υπογραφή από τον ηγέτη της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Εκείνος, σκόραρε τόσο από την άσπρη βούλα, όσο και από ασίστ του Αγουέρο. Στη λίστα των σκόρερ μπήκε και ο Λαουτάρο Μαρτίνες που στο 65′ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς της βραδιάς για το Copa America, η Ουρουγουάη έφτασε στο 1-0 επί της Παραγουάης με τον Έντινσον Καβάνι να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και να φτάνει στα 53 τέρματα με τη φανέλα με το εθνόσημο. Η «σελέστε» στα προημιτελικά θα παίξει πλέον με το Περού.

Πηγή: gazzetta.gr