Η ιταλική και η ισπανική κυβέρνηση συνέχισαν στο δρόμο που χάραξαν οι Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη σύσταση της European Super League.

Την αρχή έκανε ο Γάλλος πρόεδρος. Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για τη σύσταση της European Super League, εκπρόσωπος του Ελιζέ τόνισε στο RMC ότι ο Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται εναντίον του πρότζεκτ που θίγει τις αξίες του αθλητισμού.

Ο Μπόρις Τζόνσον με διπλή του παρέμβαση χαρακτήρισε επιζήμια για το άθλημα τη European Super League, υποσχόμενος ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υλοποιηθεί.

Στο χορό των αντιδράσεων μπήκαν οι πρωθυπουργοί των Ιταλίας και Ισπανίας, δύο χωρών που έχουν συνιδρυτικά μέλη (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ίντερ, Γιουβέντους και Μίλαν).

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τη συζήτηση για το πρότζεκτ της European Super League και υποστηρίζει σθεναρά τις θέσεις των ιταλικών και ευρωπαϊκών αρχών για τη διατήρηση των εθνικών διοργανώσεων, των ηθικών αξιών και του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία της European Super League. Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας της Ιβηρικής, Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεθ Ουρίμπες, είχε συνομιλία με τους προέδρους των UEFA, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, ισπανικής ομοσπονδίας και La Liga.

«Είμαστε αντίθετοι. Πρέπει να βρούμε μια συμφέρουσα λύση και να διατηρηθεί το πνεύμα του αθλητισμού. Δεν στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.

Πηγή: gazzetta.gr