Μια μεγάλη νίκη πέτυχε το βράδυ της Κυριακής (08/11) η Μπράγκα, η οποία επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας της Μπενφίκα για την Primeira Liga της Πορτογαλίας. Η ομάδα που αντιμετωπίζει στους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα των «αεετών» με 3-2, καθώς προηγήθηκε με 3-0 και στη συνέχεια άντεξε την πίεση που της ασκήθηκε.

Αρκετά χαρούμενος ήταν ο προπονητής της Μπράγκα για το αποτέλεσμα στο «Ντα Λουζ», ο Κάρλος Καρβαλιάλ, μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε μετά το τέλος του αγώνα. Μάλιστα, ο 54χρονος τεχνικός, που έχει στο βιογραφικό του πέρασμα από την Ελλάδα, χρησιμοποίησε μια φράση που παραπέμπει σε γνωστό γραγούδι του Σάκη Ρουβά, για να περιγράψει την προσπάθεια των παικτών του.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις στο “Ντα Λουζ” χωρίς αίμα, ιδρώτα, δάκρυα και λίγη τύχη. Δεν θυμάμαι καμία ομάδα που ήρθε εδώ για να κερδίσει χωρίς λίγο από όλα. Η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη, μία μεγάλη ομάδα. Θα έχουμε επτά παιχνίδια σε 20 ημέρες, όπως και η Μπενφίκα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι», είπε αρχικά ο Καρβαλιάλ.

Στη συνέχεια τόνισε: «Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί στη συμμόρφωση με το σχέδιο γι αυτό το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος χωρίς μεγάλες ευκαιρίες καταφέραμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Στο δεύτερο μέρος ήρθε η αντίδραση της Μπενφίκα και από αυτήν την αντίδραση… αντιδράσαμε καλύτερα και φτάσαμε στο 3-0. Από τότε και στο εξής, η Μπενφίκα φυσικά μας  έκλεισε πίσω, γιατί δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας. Οι παίκτες μου ήταν ήδη κουρασμένοι, αλλά ήμασταν  συγκεντρωμένοι, ενωμένοι και καταφέραμε να φτάσουμε στο τέλος με τη νίκη».

Πάντως, ο Πορτογάλος προπονητής της Μπράγκα απέρριψε την ιδέα διεκδίκησης του τίτλου, λέγοντας: «Η Μπράγκα θα αγωνιστεί για τι; Για τον τίτλο; Όχι, η Μπράγκα θα αγωνιστεί για να προσπαθήσει να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι, που είναι με τη Φαρένσε. Έχουμε τα πόδια μας σταθερά στο έδαφος».