Η ιστορία του Κάρλος Ρόα, του Αργεντίνου τερματοφύλακα που μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη.

Το καλοκαίρι του 1990 η Ρασίνγκ Κλουμπ πάει στην Αφρική για να δώσει μια σειρά φιλικών αγώνων και όταν τελικά επιστρέφει στη βάση της, μετά το τελευταίο ματς με το Κονγκό, ο Ρόα εμφανίζει συμπτώματα ελονοσίας και… φλερτάρει με τον θάνατο. Τελικά, μετά από προσπάθειες της οικογένειας του να βρει τα κατάλληλα φάρμακα, θα σωθεί, αλλά ο ίδιος θα το πιστώσει αυτό στον Θεό.

Εκεί αρχίζει η σχέση του Αργεντίνου τερματοφύλακα με… τα ουράνια και στα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμη πιο δυνατή. Το καλοκαίρι του 1998 γίνεται ο ήρωας της εθνικής ομάδας της χώρας του αποκρούοντας τα πέναλτι των Άγγλων στο ματς για τη φάση των «16» του Μουντιάλ της Γαλλίας και ένα χρόνο μετά, αφού τη σεζόν 1998-99 έχει αναδειχθεί καλύτερος γκολκίπερ της La Liga με τη Μαγιόρκα, δέχεται μια τρελή πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να διαδεχθεί τον Πέτερ Σμάιχελ.

Όλοι θα έλεγαν ναι εκείνη την εποχή, αλλά ο ίδιος είπε «όχι». Ο λόγος; Το γεγονός ότι τα ματς της Premier League γίνονται Σάββατο και ο ίδιος, ως μέλος της εκκλησίας των Ανβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, εκκλησία Προτεσταντών που πιστεύει ότι το Σάββατο είναι η έβδομη και ιερή ημέρα, δε θα μπορούσε να κάνει τέτοια αμαρτία.

Το αποκορύφωμα θα έρθει στη συνέχεια, όταν θα αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μαγιόρκα και στην ηλικία των 29 ετών θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του, έχοντας αποφασίσει να αφιερωθεί στον Θεό. Θα επιστρέψει το 2000, αλλά δε θα είναι ποτέ όπως πριν, ενώ το 2004, όταν ήταν στην Αλμπαθέτε πια, θα αντιμετωπίσει νέο πρόβλημα υγείας, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο στους όρχεις. Δοκιμασία που επίσης θα ξεπεράσει, ερχόμενος ακόμη πιο κοντά με την πίστη.