Η ΑΕΛ προηγήθηκε αλλά ο Αστέρας Τρίπολης ανέτρεψε την κατάσταση και έφυγε με το τρίποντο από τη Θεσσαλία.

Η Λάρισα ήταν αυτή που άρχισε καλύτερα και απείλησε πρώτη με τον Μόρα, ο οποίος από καλή θέση αστόχησε με κεφαλιά. Γενικά η μέρα δεν ήταν καλή για τον έμπειρο αμυντικό και αποδείχθηκε στο 35ο λεπτό, όταν αποχώρησε λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Ζίζιτς.

Λίγα λεπτά μετά, στο 42′, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, αλλά δεν κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι για το μαρκάρισμα του Μούζεκ στον Μπαράλες, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1).

Η ομάδα της Τρίπολης είχε φέρει το ματς σε ισορροπία χωρίς να… κοπιάσει ιδιαίτερα και στο 55′ πήρε και το προβάδισμα, όταν ο Λουίς Φερνάντεθ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-2.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες της ΑΕΛ να ισοφαρίσει, ενώ η ομάδα της Τρίπολης στο 87′ θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο με τρίτο γκολ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά το σουτ του Μπόρχα Φερνάντεθ.

Όπως και να έχει, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το 1-2 και έτσι ανέβηκαν στην 7η θέση, αφήνοντας στο -3 τους Θεσσαλούς.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας (35′ Ζίζιτς), Μούζεκ (70′ Φιλίπ), Γκαζάλ (58′ Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (70′ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Σίλβα, Πινάκας (58′ Ασούμπρε).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (84′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Ντέλετιτς (61′ Ριέρα), Μ. Φερνάντεθ (61′ Σίτο), Λ. Φερνάντεθ (69′ Κρέσπι), Μπαράλες (84′ Χαουρέγκι).