Την δική του ανασκόπηση στην έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού έκανε ο Ολλανδός αμυντικός, Μπαρτ Σενκεφελντ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπαρτ Σένκενφελντ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Έκλεισες τέσσερις μήνες στον Παναθηναϊκό κι έχεις ξεκάθαρη πλέον άποψη για όλους και για όλα. Ποιος είναι ο δικός σου απολογισμός γι’ αυτό το πρώτο μισό της σεζόν:

«Είναι αλήθεια πως θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή μας. Χάσαμε αρκετούς “εύκολους” βαθμούς ειδικά απέναντι σε ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να διορθώσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Πρέπει πλέον να τα πάρουμε αυτά τα ματς. Αν το κάνουμε, θα είμαστε σίγουρα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και στα playoffs».

Τι πρέπει να βελτιώσετε συνολικά ως ομάδα στο δεύτερο μέρος της χρονιάς;

«Χρειάζεται να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε σε κάθε ματς και παράλληλα να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στο αμυντικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουμε πλέον καλύτεροι στις λεπτομέρειες και να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα, την οποία θεωρώ πως δεν έχουμε δείξει ακόμα στο 100%».

Έκανες το ντεμπούτο σου με τα «πράσινα» στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό (20/9) και πλέον σε τρεις μέρες ακολουθεί το πρώτο, αντίστοιχα μεγάλο, παιχνίδι για το 2020. Όλοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός καταβαίνει στο Φάληρο ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Το θέμα ωστόσο, είναι τι λέτε κι εσείς;

«Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, ούτε να απαντήσω στο πως το βλέπει ο καθένας ή αν μας θεωρούν αουτσάιντερ στο ντέρμπι. Προτιμώ να “μιλάω” μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω πολλά γι’ αυτό. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του στο γήπεδο. Είναι “εύκολο” να μιλάς πριν από τον αγώνα, να λες ότι “θα κάνω αυτό, αυτό κι αυτό”… Εμείς ξέρουμε πολύ καλά που πρέπει να βελτιωθούμε σαν ομάδα, για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

Στο φινάλε του 2019 είχατε αρκετές ισοπαλίες, αλλά σίγουρα σε κάποια ματς, αξίζατε και θα μπορούσατε να έχετε φύγει με το «τρίποντο». Βλέπεις την ομάδα να είναι σε καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα; Να είναι πιο «συμπαγής»;

«Κοιτάξτε. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα μικρό αήττητο σερί 8 αγώνων (σ.σ. 3 νίκες, 5 ισοπαλίες), όμως στο τέλος της ημέρας θα έπρεπε να έχουμε νικήσει στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια που μείναμε στην ισοπαλία. Το αξίζαμε κι έπρεπε να τα έχουμε πάρει. Συμφωνώ πάντως, πως η ομάδα δείχνει να βρίσκεται πλέον σε καλύτερη κατάσταση και να βελτιώνεται καθημερινά. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι μας κάθε μέρα και να δείχνουμε αυτή τη δουλειά στους φιλάθλους μας τα σαββατοκύριακα. Πρέπει να γίνουμε πολύ καλύτεροι…».

Τι θα ήθελες να σου φέρει το 2020; Ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, αυτό είναι κάτι που το επιθυμώ πραγματικά. Να πάμε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κύπελλο. Θα ήθελα να κερδίσω τα πάντα, αλλά το Κύπελλο μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι ο πιο εφικτός στόχος. Στο πρωτάθλημα θέλω να μπούμε στην πρώτη εξάδα και μετά να ανταγωνιστούμε τους πάντες μέσα από τα play-offs. Να αποδείξουμε πως είμαστε ένα σύνολο που μεγαλώνει αγωνιστικά και σε ένα σύντομο χρονικό ορίζοντα, θα είναι σε θέση να διεκδικεί όλους τους τίτλους…».