Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της απόκτησης σέντερ φορ στην ΑΕΚ, καθώς ο Εζέκιελ Πόνσε έχει συμφωνήσει να μετακινηθεί από τη Ρώμη στην Αθήνα, αλλά ακόμη μένουν κάποιες λεπτομέρειες για διευθέτηση μεταξύ των δύο συλλόγων. Ουσιαστικά, αυτός που καλούνται να αποφασίσουν, είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή φαίνεται να έχουν ως εξής: η Ρόμα συμφώνησε να δώσει δανεικό στην ΑΕΚ τον παίκτη με συλβόλαιο λίγο πάνω από το μισό, που είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο να το καλύπτει η ίδια, ωστόσο δείχνει ανυποχώρητη στη ρήτρα αγοράς. Η Ένωση θέλει να τη ρίξει στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά οι «τζιαλορόσι» δείχνουν αμετακίνητοι από τα 7.

Ο ίδιος ο 21χρονος φορ έχει αποδεχθεί την προοπτική του «δικεφάλου» και αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός στο οποίο θέλουν να… πατήσουν οι άνθρωποί του για να πείσουν τους Ιταλούς να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους όσον αφορά τη ρήτρα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς σίγουρα θα γίνει και ύστατη προσπάθεια να πέσει το ποσό, αλλά είναι σαφές πως ο Πόνσε είναι μια εξαιρετική περίπτωση φορ, που στην ΑΕΚ δεν θέλουν να χαθεί.

Εναλλακτική λύση για τη θέση δείχνει ο Άρον Γιόχανσον, με τις επαφές επίσης να είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο αν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Ο 27χρονος Αμερικανός με ισλανδικό διαβατήριο, ανήκει στη Βέρντερ Βρέμης, με την οποία είχε φέτος 2 γκολ και 2 ασίστ σε 14 συμμετοχές. Το γεγονός ότι το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος, είναι στα «συν» της περίπτωσής του.