Μπορεί να ήταν φανερά καλύτερη από την Ντιναμό Κιέβου και στις δύο αναμετρήσεις για τους «32» του Europa League, αλλά αυτό δεν μετουσιώθηκε και σε πρόκριση. Ο «δικέφαλος» έχασε τα άχαστα χθες στην Ουκρανία, με αποκορύφωμα την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Μασούντ στο 51’ και δεν κατάφερε να φύγει από το «Ολιμπίνσκι» με αυτό που της άξιζε.

Όμως, παρά την πίκρα για τον αποκλεισμό, στην Ένωση οφείλουν να ανασυνταχθούν άμεσα, καθώς τη Δευτέρα (26/02, 19:30) έχουν ένα κομβικό παιχνίδι στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα -που δεν θα αποτελεί και έκπληξη- κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Super League και ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού μια ημέρα νωρίτερα, τότε θα έχει μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Με άλλα λόγια, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό των πιθανοτήτων της για την κατάκτηση του ενός από τους δύο τίτλους που διεκδικεί. Άρα, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ίσως να έχει μείνει εκτός των δύο εκ των τριών στόχων της, που μέχρι χθες ήταν σε όλους μέσα.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να έχει πάρει «διπλό» στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ να έχει απώλεια βαθμών με τον Ολυμπιακό και τα πράγματα να έρθουν… τούμπα. Κάτι που ελπίζουν στα Σπάτα να συμβεί. Αλλά, το βασικό που θέλουν στην ΑΕΚ, είναι η τύχη τους να εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Για τον λόγο αυτό, η προσπάθεια ανασύνταξης από έναν πικρό και άδικο αποκλεισμό, ξεκίνησε πολύ λίγο μετά το αποτέλεσμα στο Κίεβο. Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να πηγαίνουν με… το πόδι στο γκάζι και ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Άλλωστε, έχουν μάθει σε αυτούς τους ρυθμούς…