Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για σήμερα, μετά από όλα όσα έγιναν στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ τις τελευταίες ημέρες, καθώς και στη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League.

Σε αυτήν το παρών δίνει κανονικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίοι βρίσκονται στα γραφεία της Ένωσης εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Από την άλλη, απουσιάζουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Χρήστος Μπαφές και ο Γιώργος Σκινδήλιας.

Σταυρόπουλος: Η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε το μπάσκετ

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει το σημερινό, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, τόνισε ο Χρήστος Σταυρόπουλος κατά την άφιξή του στα γραφεία.  «Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε το μπάσκετ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πρόταση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Παράλληλα, το Λαύριο, που υποβιβάστηκε από την κατηγορία μετά τα όσα έγιναν χθες, κατέθεσε πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για άμεση αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και συμμετοχή 16 ομάδων από την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα που αποδείχθηκε ότι ήταν η άμεση θιγμένη από την απόφαση του «τριφυλλιού» να μην αγωνιστεί κόντρα στην Κύμη, κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση, προφανώς λόγω των όσων έγιναν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Basket League.

Πάντως, ακόμη κι αν γίνει δεκτή από τον ΕΣΑΚΕ, την οριστική απόφαση θα την πάρει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο για αυτά τα ζητήματα.

Έξαλλος ο Γιαννακόπουλος με την απουσία των Αγγελόπουλων

Πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ επικράτησε ένταση, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιλήφθηκε την απουσία των αδερφών Αγγελόπουλων. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος τον αποκάλεσε «κ. Αγγελόπουλο» και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απάντησε: «Μην με προσβάλλετε».

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, αρχικά, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, συγνώμη, στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει πρόβλημα με ονοματεπώνυμο και είναι δυνατόν οι δύο άνθρωποι που ευθύνονται να μην είναι εδώ; Ντρέπονται να εμφανιστούν; Το βρίσκετε λογικό;».

– Γαλατσόπουλος: «Δημήτρη μην ξεκινάς…».

– Γουλιέλμος: «Σας παρακαλώ να ηρεμήσουμε, μην ξεκινήσουμε έτσι κύριε Αγγελόπουλε».

– Γιαννακόπουλος: «Δεν λέγομαι Αγγελόπουλος, μην με προσβάλλετε».

– Γαλατσοπουλος: «Κυριε Γιαννακόπουλε, να μην γίνονται αυτά μπροστά στους δημοσιογράφους».

– Γουλιέλμος: «Γι’ αυτό τα κάνει, επειδή είναι εδώ οι δημοσιογράφοι».

– Σκινδηλιας: «Θα ήθελες πολύ να σε λένε Αγγελόπουλο».