Νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ο Αξέλ Τουπάν τιτίβισε ότι έρχεται στην Ελλάδα.

Τελικά, προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 1:40 (με μία ώρα καθυστέρηση), τη μέρα που ξημερώνουν τα γενέθλιά του (23/7/1992).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την ενδέχεται να πάρει και μια πρώτη «γεύση» από το ΣΕΦ με το… καλημέρα όπου θα είναι το «σπίτι» του για τα δύο επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άξελ Τουπάν:

Πως νιώθεις που είσαι μέρος σε αυτή τη νέα ομάδα που χτίζει ο Ολυμπιακός

«Νιώθω καλά. Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα να παίξω εδώ. Πρόκειται για μία ομάδα με τεράστια ιστορία. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μία εξαιρετική σεζόν».

Ήταν εύκολη απόφαση για εσένα;

«Ναι, ήταν εύκολη απόφαση. Μίλησα και με τον κόουτς Μπλατ και ένιωσα πως θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό».

Ο Μπλατ ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να έρθεις στον Ολυμπιακό;

«Ο κόουτς Μπλατ ήταν ένα από τα κίνητρα, αλλά όχι το μοναδικό. Όπως είπα, ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα με επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, σπουδαίους παίκτες, όπως ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου».

Στην τελευταία σου επίσκεψη εδώ, στεναχώρησες τους φίλους του Ολυμπιακού. Θέλεις να επανορθώσεις;

«Φυσικά. Πρέπει να δουλέψω σκληρά αλλά ελπίζω πως φέτος θα πετύχουμε περισσότερες νίκες και θα φτάσουμε ακόμα ψηλότερα».

Η θέση σου είναι small forward, εκεί που υπάρχουν ήδη ο Παπανικολάου και ο Τίμα. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η ομάδα έχει τόσους καλούς παίκτες σε αυτή τη θέση.

«Είναι σημαντικό, αν και οι θέσεις δεν παίζουν τόσο σπουδαίο ρόλο. Είμαι ένας παίκτης που μπορεί να παίξεις σε αρκετές θέσεις. Και ο Παπανικολάου το ίδιο. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε καλά».

Ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους οπαδούς μας και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».