Για την προσπάθεια της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, η οποία ολοκληρώθηκε με ήττα από το Μαυροβούνιο (73-69), μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης, σημειώνοντας ότι από το τουρνουά κρατάει την ενότητα της ομάδας, ενώ επεσήμανε πως έχεις συμβόλαιο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον προσπαθήσαμε να βγάλουμε όλοι κάτι παραπάνω, αλλά δεν ήταν αρκετό. Προφανώς η κυριαρχία τους μέσα στην ρακέτα ήταν ενδεικτική. Εμείς ήμασταν αρκετά άστοχοι, αλλά η κυριαρχία τους στο ζωγραφιστό ήταν αυτή που καθόρισε τον αγώνα.

Κρατάμε την ενότητα μας, την πιστή μας ότι περάσαμε στο  προολυμπιακό, η ομάδα στάθηκε το ύψος της και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει στο προολυμπιακό τουρνουά είναι λίγο νωρίς δεν ξέρουμε πότε θα γίνει και που θα γίνει. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστούμε τον κόσμο, ήταν εκπληκτική η συμπαράσταση τους, κρίμα που δεν τους δώσαμε την χαρά της πρόκρισης», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.