Η Εθνική Ελλάδας μπήκε με το δεξί στο Μουντομπάσκετ 2023 επικρατώντας της Ιορδανίας με 92-71 στη Μανίλα και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με θετική ενέργεια όπως πάντα, δήλωσε για ακόμη μία φορά πεπεισμένος ότι η ομάδα μπορεί να προχωρήσει πολύ και να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν είναι μέσα στα φαβορί της διοργάνωσης αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον Αντετοκούνμπο, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Ιορδανίας.

«Το ματς ήταν δύσκολο στο κομμάτι της ψυχολογίας. Εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις την ομάδα σου, όλα αλλάζουν όταν φεύγει ο Ντίνος… Πλέον πρέπει να καλύψει ο ένας τον άλλον. Κατά συνθήκη παίζω στο «5»! Ούτε στη χθεσινή προπόνηση δεν έπαιξα. Έπαιξα λίγο με την Κροατία πέρσι στο Ευρωμπάσκετ με τον Ζούμπατς. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με τον τρόπο που παίζω το να με εκτιμάνε και σημαίνει πολλά για μένα», είπε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ και συνέχισε…

«Όταν παίζω με την Εθνική, με εξιτάρει περισσότερο! Είμαστε στις Φιλιππίνες, έχουμε κόσμο που ήλθε από την άλλη άκρη του πλανήτη να μας δει. Παίζω στην Εθνική από το 2015, από το Προ-ολυμπιακό, είμαστε στο 2023 και βλέπω τα ίδια πρόσωπα παντού! Σε κάθε διοργάνωση. Το λέω και ανατριχιάζω! Εννοείται πως πιστεύω στο μετάλλιο. Πιστεύω το ίδιο και τώρα. Τι νομίζεις; Ότι η Ιορδανία μπήκε σήμερα με το σκεπτικό ότι θα χάσει; Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσω. Πιστεύω και το επόμενο ματς και το παραεπόμενο. Αυτό πιστεύω. Στην καλή εξέλιξη».