Μετά την ανανέωση του Λιβάι Γκαρσία ως το 2028, τη μόνιμη απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα και τη μεταγραφή του Ροδόλφο Πισάρο, η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από το να πραγματοποιήσει μια ακόμη σπουδαία κίνηση – προχωρά σε deal με την Έλτσε για τη μεταγραφή του Εζεκιέλ Πόνσε.

Όπως αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος, εξειδικευμένος σε ζητήματα μεταγραφών και σύμφωνα με το gazzetta.gr, επιβεβαιώνουν πηγές από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η συμφωνία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Έτσι, ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Ένωσης όπως έκανε τη σεζόν 2018-19, όταν έπαιξε για εκείνη δανεικός από τη Ρόμα.

Ο υποβιβασμός της Έλτσε από την La Liga στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου δημιούργησε την ανάγκη να δώσει ορισμένους από τους υψηλότερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της. Ο Πόνσε είναι ένας από αυτούς. Υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο κόλπο και ούσα αποφασισμένη να τον αποκτήσει έκανε τις σωστές κινήσεις και τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να προσθέσει ακόμη ένα «όπλο» στην ήδη πλούσια επιθετική γραμμή που έχει στη διάθεσή του ο Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα, στις 8 Αυγούστου αντιμετωπίζει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena», στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ως τότε να έχει κλείσει κι επίσημα η μεταγραφή του στην Ένωση ώστε να μπορέσει να μπει στην λίστα για τους αγώνες. Άλλωστε, έκανε κανονικά προετοιμασία με την Έλτσε.