Στην «ψυχή» του προπονητικού κέντρου των Σπάτων και στη… μασκότ της ομάδας εξελίσσεται ο Μαλέβο, το αδέσποτο σκυλί που υιοθέτησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ, της προηγούμενης σεζόν, ο Αργεντινός τεχνικός βρήκε ένα αδέσποτο κουτάβι κοντά στο προπονητικό κέντρο και οι άνθρωποι της Ένωσης αποφάσισαν να το κρατήσουν στα Σπάτα. Πλέον το… κουτάβι μεγάλωσε και ο «Πελάδο» εμφανίστηκε σε βίντεο να το κρατάει αγκαλιά και να χαιρετούν μαζί στην κάμερα. Ο Αλμέιδα είναι ένας περήφανος «μπαμπάς».

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μάλιστα του έχουν δημιουργήσει και λογαριασμό στο Instagram. Σήμερα «ανέβασαν» ένα βίντεο του Μαλέβο και φαίνεται το πόσο μεγάλωσε ο Μαλέβο σε διάστημα δύο μόλις μηνών.

Το όνομα που του έδωσε, δε, ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αφενός στην Λατινική Αμερική υπάρχει ένα δημοφιλές ποίημα του Ουρουγουανού ποιητή Όσιρις Ροντρίγκες Καστίγιο, το οποίο τραγούδησε ο δημοφιλής τραγουδιστής Αρχεντίνο Λούνα. Αφετέρου για την αργκό της Αργεντινής, η λέξη “malevo” (σ.σ. συντομογραφία του malevolo που κανονικά σημαίνει κακοπροαίρετος στα καστεγιάνικα) χρησιμοποιείται για άτομα τα οποία είναι «μαχητές» και τα βγάζουν πέρα σε αντίξοες συνθήκες. Όπως ακριβώς, ο μικρός Μαλέβο της ΑΕΚ, που πλέον μεγαλώνει…