Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Sports Illustrated, ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Κέντρικ Ναν.

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ με ύψος 1,91μ. είναι ελεύθερος μετά από το πέρασμά από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς όπου ανταλλάχθηκε στα μέσα της περασμένης σεζόν από τους Λος Άντζελες Λέικερς για να πάρουν εκείνοι τον Ρούι Χατσιμούρα.

Από τη μεριά του Ολυμπιακού, το ζήτημα δεν παρουσιάζεται… ουσιαστικά τελειωμένο όπως το αναφέρει το Sports Illustrated. Επιπλέον, αυτή την περίοδο τα πράγματα στο NBA κυλούν πολύ αργά και συνάμα υπάρχουν πολλά ντόμινο που περιμένει η αγορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να πέσουν και μπορούν να προκαλέσουν εξελίξεις. Τα δύο μεγαλύτερα «κομμάτια» αφορούν στις πιθανές μεταγραφές των Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και του Τζέιμς Χάρντεν από τους Φιλαδέλφεια 76ερς. Πολλοί παίκτες αναμένουν να δουν αν ανοίξουν θέσεις σε ρόστερ και τους προταθούν συμβόλαια σε περίπτωση που οι δύο σούπερσταρ αλλάξουν ομάδες. Ο Κέντρικ Ναν φέρεται να είναι ένας από αυτούς.

Μάλιστα, με story του στο Instagram διέψευσε το ρεπορτάζ του «SI» λέγοντας: «Από που προέρχονται όλα αυτά τα fake news; Ποιος είναι η πηγή;»

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο Κέντρικ Ναν βρίσκεται στη λίστα με τους παίκτες που έχει κατά νου του ο Ολυμπιακός και παρουσιάζεται να είναι και της αρεσκείας του προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η πορεία του Ναν

Ο Ναν έχει σημαντικό βιογραφικό στο NBA έχοντας αγωνιστεί σε Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Ο ύψους 1μ.91 γκαρντ, αγωνίστηκε στα κολέγια του Ιλινόις και του Όκλαντ, ενώ αγωνίστηκε και στην G-League με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς πριν κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA με τη φανέλα των Χιτ, την οποία φόρεσε για μία διετία (2019-21, έπαιξε στους τελικούς του 2020 όπου οι Χιτ ηττήθηκαν από τους Λέικερς). Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρήκαν να αγωνίζεται στους Λέικερς (τον έναν τον πέρασε με τραυματισμό στο γόνατο) και την περασμένη αγωνιστική περίοδο μοίρασε τη σεζόν σε Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον, μετρώντας συνολικά 7,5 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Διακρίνεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ενώ με το Μαϊάμι πραγματοποίησε τις πιο παραγωγικές του χρονιές, σημειώνοντας 15.3 πόντους τη σεζόν 2019-20 και 14.6 την αγωνιστική περίοδο 2020-21.