Η Ελλάδα έκανε καλή αρχή στο Eurobasket U18 με τη νίκη της με 88-83 επί της Ιταλίας αλλά δεν ήταν καλή η αρχή γενικά για τη διοργάνωση, η οποία γίνεται στην πόλη Νις της Σερβίας, με τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων να είναι τέτοιες ώστε στο Πολωνία – Τουρκία οι παίκτες των δύο ομάδων να διαμαρτυρηθούν αλλάζοντας μόνο πάσες επί πέντε ολόκληρα λεπτά.

Στο Ελλάδα – Ιταλία, νωρίτερα, υπήρξε προσωρινή διακοπή του αγώνα επειδή υπήρχε πρόβλημα με την οροφή του γηπέδου και έπεφτε νερό στο παρκέ αφού την ίδια ώρα υπήρχε δυνατή βροχόπτωση. Στη συνέχεια, πάντως, το παιχνίδι άρχισε ξανά και η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη.

Στο Πολωνία – Τουρκία, από την άλλη, οι παίκτες των δύο ομάδων αποφάσισαν να δείξουν τα συναισθήματά τους για τις συνθήκες που επικρατούσαν, διακωμωδώντας το παιχνίδι και γενικά τη διοργάνωση. Με τον κλιματισμό να μη λειτουργεί και το παρκέ να έχει νερό που έπεφτε από την οροφή, οι παίκτες των δύο ομάδων αποφάσισαν να σταματήσουν να παίζουν και στα τελευταία 5 λεπτά της αναμέτρησης απλά άλλαζαν πάσες.

Για την ιστορία, η Τουρκία ήταν αυτή που πήρε τη νίκη επικρατώντας με 78-63, με τον τελευταίο πόντο να μπαίνει 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα…