Η ΑΕΚ συνέτριψε με 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία την Πέμπτη (13/7) και αμέσως μετά οι δύο ομάδες, με αλλαγές στις συνθέσεις τους, αναμετρήθηκαν ξανά σε νέο φιλικό, διάρκειας 70 λεπτών αυτή τη φορά, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να επικρατεί ξανά, με 2-0, χάρη σε γκολ των Μαχαίρα και Ραντόνια.

Ο Αργεντίνος προπονητής είδε προφανώς όσα ήθελε να δει στο πρώτο, κανονικό, 90λεπτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά συνέχισε τις δοκιμές και στο 70λεπτο που ακολούθησε και το οποίο άρχισε με την Ένωση να μένει ξανά με 10 παίκτες από νωρίς. Αυτή τη φορά ήταν ο Γαλανόπουλος αυτός που αποβλήθηκε, στο 9′, επειδή έπιασε αντίπαλο από τον λαιμό.

Όπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι και πάλι ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες με Κοσίδη – Φαν Βέερτ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 34′ με σουτ του Μαχαίρα εκτός περιοχής έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ. Λίγα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κοσίδη να σκοράρει σε τετ α τετ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τον δικέφαλο αετό να μην πτοείται πάντως.

Αυτό φάνηκε στο β’ μέρος που άρχισε με δοκάρι του Κοσίδη στο 45′ σε σουτ εκτός περιοχής, για να συνεχιστεί με το 1-0 από την προβολή του Ραντόνια στο 59′ μετά το νέο δοκάρι σε σουτ του Κοσίδη. Δεύτερη νίκη σε δεύτερο φιλικό μέσα στην ίδια μέρα με την πρωταθλήτρια Ουκρανίας επομένως, με την αποστολή της ΑΕΚ να επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή (14/7) και τη δουλειά να συνεχίζεται με στόχο να είναι έτοιμη η ομάδα όταν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Ρόκσον, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Ζίνι (30’ Πήλιος), Μαχαίρας, Κοσίδης, Φαν Βέερτ (36’ Ραντόνια).