Σε έναν αγώνα που άρχισε την Πέμπτη (6/7) και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (7/7), ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνοντας χαρακτήρα έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Άντι Μάρεϊ και με 3-2 σετ πήρε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon, όπου το Σάββατο (8/7) θα αντιμετωπίσει τον Λάσλο Τζέρε.

Ο αγώνας είχε αρχίσει το βράδυ της Πέμπτης και διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας, με τον Έλληνα τενίστα να είναι πίσω με 2-1 στα σετ και να έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Αυτό, όμως, όπως φάνηκε δεν τον τρόμαξε, αντιθέτως μπήκε απολύτως συγκεντρωμένος σήμερα (7/7) στην επανέναρξη της αναμέτρησης και ανέτρεψε την κατάσταση.

Με το κάθε σετ να είναι… ντέρμπι την Πέμπτη, η κατάσταση δεν άλλαξε την Παρασκευή αλλά άλλαξε η αποτελεσματικότητα του Τσιτσιπά, ο οποίος με 7-6 έκανε το 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο 5ο και τελευταίο σετ.

Εκεί, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε break νωρίς περνώντας μπροστά με 2-1 στα games και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 6-4 και στο 3-2 στα σετ, απογοητεύοντας τους Βρετανούς στις εξέδρες και πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση, η οποία του δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια του τουρνουά.

Τα σετ: 7-6, 6-7, 4-6, 7-6, 6-4