Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πήρε μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Άρσεναλ και τώρα ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκαλύπτει ορισμένα επεισόδια που συνέβησαν στο… παρασκήνιο και τον ώθησαν να θέλει να φύγει από τους «πολίτες».

Ο κύριος λόγος ήταν ο προπονητής Πεπ Γκουαρδιόλα και οι τακτικές επιλογές του. Μιλώντας στην εκπομπή του Ντενίλσον, Βραζιλιάνου πρώην ποδοσφαιριστή, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, υποστήριξε: «Ήταν ένα ματς όπου εκείνος (σ.σ. ο Γκουαρδιόλα) αποφάσισε να βάλει τον Ζιντσένκο ως ψεύτικο 9άρι», άρχισε να λέει ο Ζεσούς για την στιγμή που αποφάσισε να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Ήταν ματς για το Champions League, εντός έδρας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Συνέβη κάτι τρελό. Την προηγούμενη μέρα δεν είχε καν δοκιμάσει τον Ζιντσένκο σ’ εκείνη τη θέση, αλλά εμένα. Με είχε βάλει στην επίθεση. Την επόμενη μέρα, τη μέρα του αγώνα, δύο ώρες πριν από τη σέντρα αποφάσισε να βάλει τον Ζιντσένκο – έναν αριστερό μπακ, να παίξει επιθετικός», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Αφού ανακοίνωσε την 11άδα, ούτε που έκατσα να φάω με την υπόλοιπη ομάδα. Πήγα στο δωμάτιό μου κι άρχισα να κλαίω. Πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου και της είπα πως θέλω να φύγω. Απλά ήθελα να παίζω. Εκείνη την ημέρα τρελάθηκα. Είναι πολύ δύσκολο να τον έχεις προπονητή γιατί συμβαίνουν πολλά τέτοια επεισόδια, αλλά κάθε παίκτης εξελίσσεται υπό τις οδηγίες του».

Η Μάντσεστερ Σίτι τον πούλησε στην Άρσεναλ για περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους. Ο Ζεσούς από το Λονδίνο είδε τη Σίτι να κατακτά το treble με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, το νέο «9άρι» των «πολιτών» να σημειώνει 52 γκολ στη διάρκεια της σεζόν.