Η FIFA έχει αποφασίσει να καθιερώσει το Μουντιάλ συλλόγων με τη συμμετοχή 32 ομάδων και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με την αρχή να γίνεται το 2025 και τις ΗΠΑ να είναι η χώρα που ανέβαλαν τη διοργάνωση, όπως έγινε γνωστό.

Η UEFA δεν συμφωνεί και τόσο με την καθιέρωση ενός Μουντιάλ συλλόγων με συμμετοχή 32 ομάδων αλλά η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομάδα το ήθελε και το πέτυχε. Από το 2025 επομένως και κάθε τέσσερα χρόνια 32 σύλλογοι θα διεκδικούν το τρόπαιο, με τις ΗΠΑ να είναι η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει τη νέα διοργάνωση.

«Η απόφαση ελήφθη με βάση τη θέση των ΗΠΑ ως ηγέτη στη διοργάνωση παγκόσμιων εκδηλώσεων και επειδή θα επέτρεπε στη FIFA να μεγιστοποιήσει τις συνεργασίες της με την παράδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, προς όφελος τόσο των τουρνουά όσο και της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής», είπε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, και συνέχισε.

«Ως επόμενο βήμα, η FIFA θα συνεργαστεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες, τους χώρους και το πρόγραμμα των αγώνων αυτού του νέου τουρνουά».

Από τις 32 ομάδες που θα συμμετέχουν, οι 12 θα είναι από Ευρώπη, οι 6 από τη Νότια Αμερική, οι 4 από Ασία και Αφρική, μία από την Ωκεανίς και μία από τη χώρα που θα αναλαβάνει τη διοργάνωση. Στην προκειμένη περίπτωση, από τις ΗΠΑ.