Η επιτυχία του Ματίας Αλμέιδα με την ΑΕΚ δεν πέρασε απαρατήρητη στο Μεξικό και σύμφωνα με ΜΜΕ της Αργεντινής, η Κλαμπ Αμέρικα τον έχει ψηλά στην λίστα με τους υποψήφιους τεχνικούς για να την αναλάβουν.

Ο «Πελάδο», που καθοδήγησε την Ένωση στην κατάκτηση του τρίτου νταμπλ της ιστορίας της και πρώτου από το 1978, έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τη δουλειά που έκανε στο παρελθόν στο Μεξικό και μάλιστα ήταν ένας από τους προπονητές που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέτασε ενώ αναζητούσε τεχνικό για την εθνική ομάδα μετά του Μουντιάλ 2022.

Η Κλαμπ Αμέρικα, μια από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας, έχει δείξει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του Αλμέιδα και φέρεται να του προσφέρει συμβόλαιο 3,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως όπως αναφέρει η λατινοαμερικάνικη έκδοση του δικτύου ESPN. Πρόσφατα, δε, και η εφημερίδα της Αργεντινής, Ole, είχε δημοσιεύσει πως η μεξικανική ομάδα τον έχει στα πλάνα της.

Μάλιστα, η διοίκησή της τον θέλει τόσο πολύ που δεν ενοχλείται από το παρελθόν του στη Γουαδαλαχάρα, την έτερη μεγάλη ομάδα της χώρας και μεγαλύτερη αντίπαλο των «αετών». Επιπλέον, η διοίκησή της γνωρίζει πως κατά καιρούς ο Αλμέιδα έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη Γουαδαλαχάρα και πως αν επέστρεφε στο Μεξικό θα ήταν για λογαριασμό της, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των φίλων της. Ωστόσο, οι παράγοντές της είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο.

Η Κλαμπ Αμέρικα είναι απεγνωσμένη να επιστρέψει στη διεκδίκηση του εγχώριου τίτλου και του CONCACAF Champions League.

Ο Αλμέιδα, πάντως, που διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει συμβόλαιο με την νταμπλούχο Ελλάδας ως το 2028 και η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.