Τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζαν ότι ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί φέτος στο Roland Garros αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος 100% μετά τον τραυματισμό του τον Ιανουάριο στο Australian Open και η επιβεβαίωση ήρθε σήμερα (18/5) από τον ίδιο, προς απογοήτευση των διοργανωτών και των φιλάθλων.

Η ανακοίνωση του Ισπανού τενίστα για έκτακτη συνέντευξη Τύπου δεν έμοιαζε με καλό σημάδι και όντως δεν ήταν, αφού τελικά ανακοίνωσε ότι θα απουσιάσει από το τουρνουά, το οποίο έχει κατακτήσει περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο και συγκεκριμένα 14.

«Ο τραυματισμός που υπέστην στην Αυστραλία δεν επουλώθηκε όπως θα περίμενα. Έχασα στόχους όλο αυτό το διάστημα. Το Roland Garros μοιάζει αδύνατο. Δεν θα καταφέρω να βρεθώ εκεί έπειτα από πολλά χρόνια, με όσα σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα», είπε αρχικά ο Ναδάλ και συνέχισε.

«Δεν έχω την πρόθεση να αγωνιστώ τους επόμενους μήνες. Τα τελευταία χρόνια, παρότι τα αποτελέσματα ήταν κορυφαίου επίπεδου, η καθημερινή ζωή μου ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Αν και οι νίκες παραμένουν ο στόχος, το επίπεδο καθημερινής δουλειάς μετά την πανδημία έχει δυσκολέψει πολύ».

Η επιστροφή του Ισπανού στη δράση, επομένως, πάει για το 2024, χρονιά που αναμένεται να είναι και η τελευταία της θρυλικής καριέρας του αφού τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον αφήνουν σε ηρεμία και τα χρόνια περνάνε σιγά-σιγά, όντας στα 36 του πλέον.