Το Roland Garros είναι το κορυφαίο Gran Slam στο τένις και ο Ράφα Ναδάλ είναι το απόλυτο αφεντικό εκεί έχοντας κατακτήσει 14 φορές το τρόπαιο, φέτος όμως είναι πιο πιθανό από ποτέ το να μην καταφέρει να αγωνιστεί, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη (18/5).

Ο 36χρονος Ισπανός θρύλος του τένις παραμένει εκτός δράσης από τον Ιανουάριο, όταν είχε τραυματιστεί στον 2ο γύρο του Australian Open και είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει. Οι εκτιμήσεις τότε έκαναν λόγο για απουσία 1,5-2 μηνών αλλά τελικά ο τραυματισμός αποδείχθηκε πιο σοβαρός και δεν αποκλείεται τελικά να αφήσει τον Ναδάλ εκτός Roland Garros για πρώτη φορά μετά το 2004.

Ισπανικά Μέσα, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα «Revelo», υποστηρίζουν ότι ο 36χρονος τενίστας δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο την Πέμπτη, βασίζοντας αυτή την εκτίμησή τους και στο γήπεδο ότι ο Ναδάλ δεν έχει πάρει μέρος σε κανένα από τα χωμάτινα τουρνουά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα (Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρώμη).

Όπως και να έχει, αύριο (18/5) θα ξεκαθαρίσει οριστικά το αν θα συμμετέχει ο Ισπανός στο διάστημα τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου.