Με γκολ του Σαμασέκου ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τερμάτισε στην 3η θέση της Stoiximan Super League αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρος για τη συμμετοχή του στο Europa League αφού οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους και αν πάρουν το κύπελλο θα συμμετέχουν αυτοί στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 5′ με το σουτ του Μπράντον εντός περιοχής, μετά την κάθετη του Κωνσταντέλια, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Τζολάκης και συνεχίστηκε με κάποια δυνατά μαρκαρίσματα τα οποία προκάλεσαν νεύρα και διαμαρτυρίες.

Όπως και να έχει, στο 20′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να γίνουν για πρώτη φορά επικίνδυνοι και το έκαναν με το διαγώνιο σουτ του Φορτούνη εντός περιχής που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, ο οποίος έκανε μεγάλη εξ επαφής επέμβαση στο 28′ και είπε «όχι» στον Μπιέλ στη μεγαλύτερη, ως τότε, ευκαιρία των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό έδειχνε να πατάει καλύτερα σε εκείνο το χρονικό σημείο και στο 33′ ήρθε και το γκολ: Ωραία σέντρα του Ροντινέι, κεφαλιά-ψαράκι του Σαμασέκου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ένα γκολ που τόνωσε την ψυχολογία των ερυθρόλευκων και παράλληλα επηρέασε αρνητικά τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ήταν ανούσιοι στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει αρκετά αφού ο Ολυμπιακός είχε οπισθοχωρήσει και στο 57′ ο Κουλιεράκης πήγε για την ισοφάριση με δυνατό μακρινό σουτ αλλά ο Τζολάκης… απογειώθηκε και απέκρουσε. Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές και η πίεση συνεχιζόταν, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο, όπως φάνηκε, για το πώς θα άνοιγε η κλειστή άμυνα των Πειραιωτών.

Έτσι, το 0-1 έμεινε ως το τέλος και οι ερυθρόλευκοι πήραν την 3η θέση, με τους ασπρόμαυρους να έχουν μπροστά τους, πλέον, τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46′ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (65′ Σβαμπ), Αουγκούστο (76′ Φιλίπε Σοάρες), Μπίσεσβαρ (65′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (78′ Κασάμι), Μπιέλ (65′ Βρουσάι), Φορτούνης (78′ Μασούρας), Μπακαμπού (71′ Ελ Αραμπί).