Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2) την Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά τένις Madrid Open σε ματς-θρίλερ στην ισπανική πρωτεύουσα που κράτησε περίπου τρεις ώρες.

Μπορεί να μην ήταν η καλύτερή της εμφάνιση, αλλά αν μη τι άλλο απέδειξε πως διαθέτει σθένος και… μέταλλο και γύρισε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που θα μπορούσε να την έχει «λυγίσει». Αυτό γιατί έχασε το πρώτο σετ έπειτα από 75 λεπτά αγώνα κάνοντας πάρα πολλά λάθη (28 αβίαστα για την ακρίβεια) απέναντι σε μια αντίπαλο που δεν έχει την ποιότητά της. Η Ρουμάνα τενίστρια είναι το νούμερο 35 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Σα να μην έφτανε αυτό, έχασε το tie-break αφού προηγουμένως έκανε δύο break που την κράτησαν ζωντανή στη διεκδίκηση.

Άρχισε άσχημα και στο δεύτερο σετ, αλλά εκεί ήταν που βρήκε τα αποθέματα και την εσωτερική δύναμη και «έχτισε» την ανατροπή. «Έσπασε» το σερβίς της Μπέγκου δύο φορές και πήρε προβάδισμα με 5-2 βάζοντας γερές βάσεις για την ισοφάριση. Μπορεί η Μπέγκου να αντέδρασε και να μείωσε σε 5-4, αλλά το σετ δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που το έκλεισε και οδήγησε το ματς σε 3ο σετ.

Τα νεύρα κυριάρχησαν στο τελευταίο σκέλος του ματς. Αμφότερες έκαναν λάθη επί λαθών, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη μέτρησε. Πήρε προβάδισμα με 3-2. Ωστόσο, η Μπέγκου δεν το έβαζε κάτω. Αντιλαμβανόταν πως ήταν η ευκαιρία της να πάρει μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια τενίστρια που βρίσκεται στο top-10 της κατάταξης και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και ξαναμπήκε στο ματς. Μάλιστα, είχε και break point. Η Σάκκαρη, όμως, δεν της το επέτρεψε. Έκανε το 4-2 κι έπειτα δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Έγραψε το 5-2 και εκμεταλλεύτηκε το σερβίς της και «σφράγισε» τη νίκη.