Στη Νάπολη, μια… κηδεία διέκοψε για λίγο το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στην πόλη καθώς οι κάτοικοί της, στην πλειονότητά τους οπαδοί της Νάπολι, περιμένουν να πανηγυρίσουν την Κυριακή (30/4) την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie A, του πρώτου από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Έτσι, οι οπαδοί των «παρτενοπέι» προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη τελετή. «Κήδευσαν» τους ανταγωνιστές της ομάδας τους. Τοποθέτησαν σε νεκροταφείο σταυρούς με τα σήματα των ομάδων και τοποθέτησαν ένα φέρετρο, το οποίο είχε πάνω κασκόλ των Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Τορίνο. Πίσω από τον τάφο, έχει κρεμαστεί και ένα πανό που γράφει: «Για ολόκληρη την Ιταλία ένας φρικτός πόνος. Μετά από τόσα χρόνια σας βάλαμε στο σταυρό».

Άλλαξε ημερομηνία το Νάπολι-Σαλερνιτάνα

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η αλλαγή ημερομηνίας στο παιχνίδι της Νάπολι με τη Σαλερνιτάνα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και προγραμματίστηκε για την Κυριακή (30/4), αμέσως μετά το Ίντερ – Λάτσιο.

Το ματς των δυο ομάδων για την 32η αγωνιστική της Serie A ήταν να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (29/4) στις 16:00, όμως εν τέλει πήγε ένα 24ωρο αργότερα (30/4, 16:00). Λόγω της μετάθεσης του ματς της ερχόμενης αγωνιστικής πήγε δυο ημέρες αργότερα η εμβόλιμη αναμέτρηση των «παρτενοπέι» στην έδρα της Ουντινέζε, η οποία εν τέλει θα γίνει την Πέμπτη (4/5) και όχι την Τρίτη.

Την Κυριακή ενδέχεται να είναι η μέρα που περίμεναν οι φίλοι των «παρτενοπέι» εδώ και 33 χρόνια, καθώς αν η Λάτσιο ηττηθεί από την Ίντερ στο Μιλάνο (13:30) και οι Ναπολιτάνοι δεν χάσουν τότε θα κλειδώσουν και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Αν στο «Σαν Σίρο» δεν βγει νικητής η Νάπολι θα θέλει τρίποντο και αν η ομάδα του Σάρι πάρει «διπλό» τότε η στέψη θα… αναβληθεί.