Ο Λιονέλ Μέσι μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με την Παρί Σεν Ζερμέν για ανανέωση του συμβολαίου του, γεγονός που έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες φήμες περί επιστροφής του στη Μπαρτσελόνα, ο αντιπρόεδρος της οποίας, Ράφα Γιούστε, τόνισε ότι οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις.

Μπορεί η διοίκηση της Παρί να διέρρεε μετά το τέλος του Μουντιάλ 2022 ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Αργεντίνο για επέκταση της συνεργασίας τους, αλλά κάτι τέτοιο έχει διαψευστεί από τις εξελίξεις. Έτσι, με το μέλλον του Μέσι να είναι αβέβαιο, τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφόρησαν σενάρια περί συζητήσεων με τη Μπάρτσα για ενδεχόμενη επιστροφή του.

Συζητήσεις που επιβεβαιώνει τώρα ο αντιπρόεδρος των Καταλανών, τονίζοντας πόσο πολύ θέλει να υπάρξει happy end και ο Μέσι να επιστρέψει στους Μπλαουγκράνα.

«Ο Λιονέλ Μέσι και η οικογένειά του ξέρουν πόσο τους εκτιμώ. Πήρα μέρος σε διαπραγματεύσεις που δυστυχώς δεν είχαν επιτυχημένο αποτέλεσμα. Έχω ένα αγκάθι στην πλευρά μου για το γεγονός ότι ο Λίο δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα μας. Αν μιλάμε για την Μασία και τις ρίζες του ποδοσφαίρου μας, μιλάμε για τον Μέσι. Βέβαια, θα ήθελα να επιστρέψει πίσω. Για όλα όσα θα μπορούσε να σημαίνει η επιστροφή του σ’ ένα αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί του, ναι», είπε αρχικά ο Ράφα Γιούστε και συνέχισε.

«Μακάρι όλες οι συνθήκες να ταιριάξουν έτσι ώστε αυτή η κοινή ιστορία αγάπης να τελειώσει με τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Όταν είσαι ερωτευμένος και ξεχωρίζεις απ’ όλους, πάντα μένεις ερωτευμένος. Θα είμαστε πάντα ερωτευμένοι με τον Λίο κι αυτός θα είναι πάντα ερωτευμένος με την Μπαρτσελόνα και την πόλη της Βαρκελώνης. Είμαι ένας απ’ αυτούς που πιστεύουν πως το πεπρωμένο είναι σοφό».