Το «FiveThirtyEight» (538), ο αμερικανικός ιστότοπος αναλύσεων στατιστικών που έχει αγοραστεί από το ESPN, έκανε την πρόβλεψή του και για τη φετινή μάχη του τίτλου στην Super League 1 και αυτό που προβλέπει για τα πλέι οφ είναι ισοβαθμία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με την ΑΕΚ στην 3η θέση και τον ΠΑΟΚ στην 4η, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο συγκλονιστικό εδώ και δεκαετίες αφού τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, με την απόσταση από την 1η ως την 4η θέση να είναι στους 5 βαθμούς και ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές. Όλα είναι ανοιχτά δηλαδή και η πρόβλεψη των περισσότερων είναι ότι όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Αυτό προβλέπει και το FiveThirtyEight, ο αμερικανικός ιστότοπος αναλύσεων στατιστικών, ο οποίος ανήκει στο ESPN από το 2013. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση όλων των στατιστικών στοιχείων, ο «538» προβλέπει το εξής: Θα υπάρξει ισοβαθμία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στους 76 βαθμούς, με την ΑΕΚ να ακολουθεί με 74 και τον ΠΑΟΚ να μένει στην 4η θέση με 71.

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, οι ερυθρόλευκοι έχουν 38% πιθανότητες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και είναι το φαβορί, με τους πράσινους να έχουν 33% πιθανότητες ενώ οι κιτρινόμαυροι είναι στο 19% και οι ασπρόμαυροι στο 10%.

Το ESPN για τα πλέι οφ της Super League 1