Με γκολ του Τζακάνι στο 65ο λεπτό η Λάτσιο νίκησε με 1-0 τη Ρόμα στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Serie A και την άφησε στο -5, κάνοντας βήμα προς την έξοδο στο Champions League που είναι ο στόχος και των δύο ομάδων.

Η ατμόσφαιρα στο Ολίμπικο ήταν φανταστική πριν την έναρξη του ντέρμπι, το οποίο όμως δεν είχε καθόλου θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η αποβολή του Ιμπάνιες στο 32′ με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Η Ρόμα, επομένως, έμεινε με 10 παίκτες και η Λάτσιο το εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο πιέζοντας και σκοράροντας στο 65′ με το ωραίο πλασέ του Τζακάνι (1-0). Δύο λεπτά μετά οι πανηγυρισμοί πάγωσαν λόγω του αυτογκόλ του Καζάλε αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Σμόλινγκ και έτσι δεν έγινε το 1-1, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να κρατάει το 1-0 ως το τέλος και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια για έξοδο στο Champions League, αφήνοντας στην 5η θέση και στο -5 την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.