Έχοντας πετύχει ιστορικό θρίαμβο με 5-2 στο Άνφιλντ στο πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καθαρίσει την υπόθεση-πρόκριση στους «8» του Champions League και από εκεί και πέρα ήθελε να πετύχει, για το γόητρο, και δεύτερη νίκη της Λίβερπουλ και τα κατάφερε με το γκολ του Μπενζεμά.

Όλοι ήξεραν ότι το σκορ του πρώτου αγώνα δεν γινόταν να ανατραπεί, οπότε ήταν μια ευκαιρία για τις δύο ομάδες να παίξουν χωρίς άγχος και να προσφέρουν θέαμα. Και όντως προσπάθησαν να το κάνουν, έχοντας και οι δύο φάσεις για να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άλισον, όμως, βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα στο σουτ του Καμαβινγκά στο 20′ για να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ αυτό του Μόντριτς στη συνέχεια έφυγε ελάχιστα άουτ. Όσο για τους Άγγλους, θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα με τον Νούνιες, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 0-0 αλλά φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ και όντως ήρθε. Και ήταν για τη Ρεάλ. Στο 78′ ο Βινίσιους δεν κατάφερε να εκτελέσει τον Άλισον αλλά αν και πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο έδωσε στον Μπενζεμά, ο οποίος πλάσαρε αμέσως για το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.