Ιστορικός θρίαμβος για τη Λίβερπουλ και ιστορικός διασυρμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της Premier League που μόνο ντέρμπι δεν ήταν στο γήπεδο, αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αρκετά πίσω από αυτή του Έρικ Τεν Χαγκ, έστησε ένα… θεότρελο πάρτι και επικράτησε με 7-0 χάρη σε γκολ των Χάκπο (2), Νούνιες (2), Σαλάχ (2) και Φιρμίνο.

Ήταν το μακρινό… 1895 όταν η Λίβερπουλ είχε νικήσει με 7-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτή παρέμενε η πιο ευρεία νίκη επί της αιώνιας αντιπάλου της, μέχρι που ήρθε τώρα αυτό το 7-0 το οποίο κανείς δεν περίμενε. Η πλειοψηφία, άλλωστε, έβλεπε ως φαβορί τους φιλοξενούμενους αφού είναι καλύτερη ομάδα φέτος και είναι και σε καλύτερη φόρμα. Σε ένα ντέρμπι όμως, όπως συνηθίζεται να λέγεται, όλα μπορούν να συμβούν και αυτό το 7-0 είναι η απόλυτη επιβεβαίωση.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν μόνο 1-0 από το γκολ του Χάκπο στο 43′ με πολύ ωραίο τελείωμα. Στο β’ μέρος, όμως, ήρθε ο εφιάλτης τους κόκκινους διάβολους που δέχονταν το ένα γκολ μετά το άλλο…

Στο 47′, έπειτα από πολλά λάθη, η μπάλα έφτασε στον Νούνιες που έκανε το 2-0, για να ακολουθήσει στο 50′ το 3-0 από τον Χάκπο μετά τη συνεργασία του με τον Σαλάχ. Το παιχνίδι, δηλαδή, κυλούσε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, η οποία έκανε το 4-0 στο 66′ με τον Αιγύπτιο, για να έρθει το 5-0 στο 75′, δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Ράσφορντ για τους φιλοξενούμενους, με κεφαλιά του Νούνιες.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ άρχισαν να αποχωρούν από το Άνφιλντ που ήταν… στο πόδι με όσα έβλεπε και στο 83′ ο Σαλάχ σε κενή εστία, μετά τη λάθος απομάκρυνση της άμυνας, έγραψε το 6-0, με τον Φιρμίνο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 88′ με το 7-0, το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους οπαδούς των δύο ομάδων.