Με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει νικήσει νωρίτερα τη Νιούκαστλ και να έχει πλησιάσει στο -2, για την Άρσεναλ ήταν μονόδρομος οι τρεις βαθμοί στον αγώνα με την 18η Μπόρνμουθ αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στα… 9 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια δέχθηκε και δεύτερο γκολ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ισοφαρίσει και τελικά να νικήσει στο 97′, παραμένοντας έτσι στο +5.

Το παιχνίδι άρχισε σοκαριστικά για τους Λονδρέζους, αφού μόλις στα… 9 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπίλινγκ (0-1). Από εκεί και πέρα, οι «κανονιέρηδες», αφού πρώτα συνειδητοποίησαν τι είχε γίνει, πήραν τον έλεγχο και πίεσαν για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα…

Στο 57′ ο Σένεσι με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ρόθγουελ έγραψε το 0-2 και το ενδεχόμενο γκέλας, μεγάλης γκέλας, ήταν πλέον ορατό. Στο 62′, όμως, ο Πάρτεϊ σκόραρε από κοντά για το 1-2, μετά την εκτέλεση κόρνερ και την κεφαλιά-πάσα του Σμιθ-Ρόου, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 70′ το 2-2 με το ωραίο τελείωμα του Γουάιτ μετά τη σέντρα του Νέλσον.

Η Άρσεναλ είχε, πλέον, χρόνο στη διάθεσή της για να κυνηγήσει την ανατροπή, είχε την ψυχολογία με το μέρος της, πίεσε και τελικά λυτρώθηκε στο 97′, όταν ο Νέλσον με ωραίο σουτ έγραψε το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.