Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Αθλητική Κυριακή για την εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού εντός κι εκτός συνόρων, αλλά και την προπονητική του πορεία.

Ο Έλληνας τεχνικός βραβεύτηκε από τον ΣΕΚΠ (Σύλλογο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και δήλωσε πως «Αν δούμε αντικειμενικά τα πράγματα, υπάρχουν τόσοι καλοί Έλληνες προπονητές. Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να είναι χαρούμενο και περήφανο που έχει τόσο καλούς Έλληνες προπονητές».

Η πορεία των «ερυθρολεύκων» τη φετινή σεζόν, έχοντας κατακτήσει και πρόσφατα το Κύπελλο και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας στην EuroLeague μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρνει στο στρατόπεδο της ομάδας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έδωσε εξήγηση αναφορικά με τα στοιχεία που τους συνοδεύουν, αλλά και το ποιο μπορεί να είναι… το ταβάνι.

«Θα ήθελα να δείξω μια σεμνότητα. Να πω ότι δεν είναι ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα, αλλά είναι των Αγγελόπουλων…Το που μπορεί να φτάσει έχει να κάνει με το πόσο θα μείνουμε υγιείς».

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ευκαιρία που του προσέφερε στα πρώτα του προπονητικά βήματα λειτουργώντας ως μέντορας. «Θα χρωστάω τα πάντα στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Δεν είναι μόνο ότι μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω, αλλά και ο τρόπος που σκέφτεται, που είναι το καλύτερο σεμινάριο που θα μπορούσα να κάνω. Αμφιταλαντεύτηκα πολλές φορές για το αν θα συνεχίσω να ασκώ την προπονητική, αλλά είχα τη τύχη να είμαι δίπλα σε ανθρώπους όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης» τόνισε.