Η Τραμπζονσπόρ είχε νικήσει με 1-0 τη Βασιλεία στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Europa Conference League αλλά στη ρεβάνς της Ελβετίας ηττήθηκε με 2-0 και δεν κατάφερε να προκριθεί, με τον Τάσο Μπακασέτα να γίνεται μοιραίος για την ομάδα του αφού στο 28ο λεπτό και με το σκορ στο 1-0 αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, γεγονός που στοίχισε όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Η τουρκική ομάδα είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μετά τη νίκη με 1-0 την περασμένη εβδομάδα, αλλά στην Ελβετία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό με το γκολ του Αμντουνί, έχοντας μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 28′ αφού κέρδισε πέναλτι. Ο Μπακασέτας όμως, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και τελικά στο 77′ ο Ζεκιρί έκανε το 2-0 για τη Βασιλεία, η οποία πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μια διοργάνωση, στην οποία δύο από τα φαβορί είναι οι δύο ιταλικές ομάδες: Λάτσιο και Φιορεντίνα. Οι Ρωμαίοι είχαν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 την Κλουζ και στη ρεβάνς της Ρουμανίας πήραν εύκολα το 0-0 (βασικά είχαν ευκαιρίες για να κάνουν δεύτερη νίκη) και εξασφάλισαν την πρόκριση, ενώ και η ομάδα της Φλωρεντίας είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 4-0 εκτός έδρας τη Μπράγκα και επιβλήθηκε και στη ρεβάνς στην έδρα της, με 3-2, σφραγίζοντας κι αυτή το εισιτήριο για τους «16».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Βασιλεία – Τράμπζονσπορ 2-0
Φιορεντίνα – Μπράγκα 3-2
Λεχ Πόζναν – Μπόντο Γκλιμτ 1-0
Άντερλεχτ – Λουντογκόρετς 2-1
Κλουζ – Λάτσιο 0-0
Παρτιζάν Βελιγραδίου – Σέριφ 1-3
Ντνίπρο – ΑΕΚ Λάρνακας 0-0