Για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λιεβέν, μετά το άλμα στα 8,41μ., επίδοση που είναι η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 αλλά και την ακύρωση προηγούμενο άλματός του, λόγω των παπουτσιών που φορούσε, μίλησε η μητέρα του.

«Μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε» είπε αρχικά η μητέρα του αθλητή, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Είχε στόχους και προσπαθεί να πετύχει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μιλάμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Του έχω εμπιστοσύνη. Δεν επηρεάζεται από όλα αυτά» συνέχισε. Στη συνέχεια για το ακυρωθέν άλμα του Τεντόγλου, η μητέρα του είπε: «Εμένα το πρόβλημα μου ήταν πως νιώθει, αν τσαντίστηκε, αν στενοχωρήθηκε, αν αποδιοργανώθηκε από όλα αυτά ενόψει του απογευματινού αγώνα. Του μίλησα και μου είπε “εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω”».

Αμέσως μετά, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, επανέλαβε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου «μπορεί να κάνει τέτοιο άλμα και ξυπόλητος». «Ο Μίλτος είναι ικανό και ιδιαίτερο παιδί. Δεν μπορούσε να μην αντιδράσει εκείνη την στιγμή. Ουσιαστικά η Ομοσπονδία ήθελαν να αποδείξει ότι δεν έχει ελατήρια μέσα στα παπούτσια» ανέφερε.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι τα social media να μιλούν με θαυμασμό για εκείνον μετά την ανακοίνωση ότι τα παπούτσια που φορούσε στο άλμα που έκανε και το οποίο ακύρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, θα τα βγάλει σε δημοπρασία με τα έσοδα να διατίθενται στα παιδιά της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.