Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι τα social media να μιλούν με θαυμασμό για εκείνον μετά την ανακοίνωση ότι τα παπούτσια που φορούσε στο άλμα που έκανε και το οποίο ακύρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, θα τα βγάλει σε δημοπρασία με τα έσοδα να διατίθενται στα παιδιά της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Προηγήθηκε η ακύρωση του άλματος στα 8,40μ. πριν μία εβδομάδα και το οποίο ήταν το καλύτερο στον κόσμο για φέτος, με τον ίδιο να δηλώνει κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ότι «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή».

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Τεντόγλου.

Το Twitter για ακόμη μια φορά αποθεώνει τον Μίλτο Τεντόγλου. Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια:

«Ο Μίλτος ήρθε για να μείνει. Για να γράψει την δική του ιστορία και με τις επιδόσεις του και με την προσωπικότητα του. Σε πολύ νεαρή ηλικία έχει κατακτήσει τόσα πολλά, που νομίζω θα ξεπεράσει οποιονδήποτε άλλο Έλληνα αθλητή του στίβου»

«Πρότυπο αθλητή. Πρότυπο για τα παιδιά μας. Respect σε αυτόν τον τόσο νέο αλλά τεράστιο αθλητή»

«Πόσο μπροστά το παλικάρι παιδιά…»

«Σε δημοπρασία τα παπούτσια του #Τεντογλου με τα εσοδα να πηγαίνουν στους σεισμοπληκτους της Τουρκιας. Respect Μίλτο Τεντόγλου…»