Το θέμα που έχει προκύψει με το δεύτερο γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι που έγινε πριν λίγες μέρες και έληξε ισόπαλο 2-2 έχει προκαλέσει πολλά νεύρα στις τάξεις του ΠΑΟΚ και ειδικά στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος θεωρεί πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο αλλά ακόμη ένα λάθος εις βάρος της ομάδας του, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία και ειδικά το VAR.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν μπροστά με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν τη νίκη αλλά τελικά δέχθηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις και υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία. Αυτό από μόνο του αρκούσε για να υπάρχει εκνευρισμός, αλλά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε -με καθυστέρηση- ότι στη φάση του 2-2 υπήρχε οφσάιντ έκανε ακόμη περισσότερα τα νεύρα: Στη διοίκηση, στους παίκτες, στους οπαδούς και φυσικά στον προπονητή.

Ο Λουτσέσκου συνηθίζει να μιλάει για τη διαιτησία σχεδόν σε κάθε αγώνα, είτε νικάει η ομάδα του είτε όχι. Και ο λόγος που το κάνει αυτό δεν είναι επικοινωνιακός αλλά επειδή πραγματικά πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ είναι «σημαδεμένος», ότι υπάρχει σχέδιο ώστε να τον «χτυπάει» η διαιτησία. Το αν ισχύει ή όχι, φυσικά, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς και κανείς δεν μπορεί να το υποστηρίξει αν δεν έχει αποδείξεις.

Διαιτητής κάνει χρήση του VAR

Για τον Λουτσέσκου, όμως, οι αποδείξεις είναι τα λάθη που γίνονται και κυρίως στην αίθουσα του VAR. Ο Ρουμάνος τεχνικός πιστεύει ότι η ομάδα του έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τις άλλες και όταν έμαθε αυτό που έγινε στην Τρίπολη και την αντίδραση που υπήρξε από την ΠΑΕ, η οποία έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος», εκνευρίστηκε κι άλλο και παράλληλα αισθάνθηκε δικαιωμένος.

Ο Λουτσέσκου, επαναλαμβάνουμε, δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι φέτος έχουν υπάρξει αρκετά λάθη από το VAR, το οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει για να μη γίνονται λάθη, με αποτέλεσμα να μην κρύβει τον εκνευρισμό του στους ανθρώπους της διοίκησης. Ξέρει και ο ίδιος, όμως, ότι αυτός ο εκνευρισμός δεν πρέπει να περάσει και στους παίκτες, γιατί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Περισσότερο από ό,τι τα δυσκόλεψε η ισοπαλία, με γκολ οφσάιντ, στην Τρίπολη…