Η οικογένεια των Γκλέιζερς αποφάσισε να βγάλει προς πώληση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου κάνουν λόγο για εξαγορά της από το Κατάρ, στο οποίο ανήκει και η Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιέσεις προς την UEFA ώστε να εμποδίσει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία κανείς δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του τις μετοχές δύο ομάδων που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι όμως, σε ό,τι αφορά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν ακριβώς αυτό θα συμβεί αν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις των Γκλέιζερς με τους Καταριανούς.

Συζητήσεις που είναι σε πολύ καλό σημείο σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, γεγονός που οδήγησε τη FairSqare, ομάδα που δραστηριοποιείται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να στείλει επιστολή στην UEFA, ζητώντας της να εμποδίσει την πώληση της Γιουνάιτεντ στο Κατάρ.

«Η άνοδος των επενδύσεων σε πολλούς συλλόγους έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει υλική απειλή για την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων, με αυξανόμενο κίνδυνο να δούμε δύο συλλόγους με τον ίδιο ιδιοκτήτη ή επενδυτή να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στον αγωνιστικό χώρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή αλλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν δείχνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, διατεθειμένη να επέμβει.