Ο δικηγόρους της Crystregal, Παρασκευάς Σπυράτος με δηλώσεις του έκανε λόγο για πενταετές business plan στον ΠΑΟΚ και μνημόνιο με δεσμευτικούς όρους για τα χρήματα που θα επενδυθούν, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικείμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε σήμερα ο δικηγόρος των ενδιαφερόμενων να επενδύσουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4:

Για τη διαδικασία, που ακολουθείται: «Χθες απλά έγινε με επίσημο τρόπο η εκδήλωση ενδιαφέροντος του ομίλου επενδυτών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτό δεν έγινε τυχαία φυσικά, έχουν προηγηθεί πολλές επαφές και συζητήσεις των επενδυτών με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Υπάρχει ήδη καταρτισμένο 5ετες business plan, έχει γίνει σχετικός έλεγχος αναφορικά με τα οικονομικά και τη γενικότερη κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Έτσι, στις 10 με 20 Ιανουαρίου θα έχουμε την οριστική εξέλιξη στο θέμα της επένδυσης ή όχι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, θα γίνει τότε μια συνέντευξη Τύπου.
Δε σας κρύβω ότι έχει ήδη συνταχθεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών και μένει να δούμε τώρα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα υπάρξει η τελική συμφωνία και πέσουν οι υπογραφές, δεν είναι ακόμη οριστική η συμφωνία των επενδυτών με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχουν νομικά προβλήματα:
«Υπάρχουν όντως νομικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, το βασικό είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Crystregal είναι μια αγγλική εταιρεία και λογικά θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, δεν είναι η βασική εταιρεία επενδύσεων των υποψήφιων επενδυτών».

Για το αν ο Οντάι Αλ Σαμάρι είναι αυτός που χειρίζεται την υπόθεση και διαπραγματεύεται και με τις δύο πλευρές:
«Πράγματι ο κ. Οντάι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των επενδυτών και έχει ήδη συζητήσει πολλές φορές και ενδελεχώς με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για όλα τα θέματα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Κατάρ για την τελική ενημέρωση στους επενδυτές και μόλις επιστρέψει θα υπάρξει ενημέρωση, πιστεύω ότι 8 με 10 Ιανουαρίου θα είναι πίσω και θα έχουμε τα νεώτερα. Υπάρχει πάντως αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης αυτής, ο κ. Οντάι αφού ολοκλήρωσε τις επαφές και πήρε τα στοιχεία που ήθελε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πήγε τώρα στο Κατάρ για να ενημερώσει τους επενδυτές και να πάρει το τελικό ΟΚ για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδόθηκε η ανακοίνωση και δόθηκε στην δημοσιότητα».

Για τις αλλαγές στην ΠΑΕ: «Από την πλευρά του ΠΑΟΚ έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και τα στοιχεία που ζητήθηκαν και μένει τώρα η οριστική απόφαση των επενδυτών. Από το γεγονός όμως ότι υπάρχει ήδη το 5ετες business plan, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια σοβαρή επένδυση, όμως αναφέρεται και στην ανακοίνωση υπάρχει η θέληση να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να πω όμως περισσότερα καθώς δεν έχω τέτοια εντολή ως δικηγόρος και πρέπει να αρκεστώ στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση».

Για τον τομέα που δραστηριοποιούνται οι υποψήφιοι επενδυτές: «Η Crystregal είναι η εταιρεία που θα χρησιμοποιηθεί για να “τρέξει” το deal όταν υπάρξει η οριστική συμφωνία. Ο τομέας που κύρια δραστηριοποιούνται οι υποψήφιοι επενδυτές είναι ο πετρελαϊκός αλλά δεν μπορώ να πω πιο πολλά τώρα».

Πηγή: gazzetta.gr