Με πέντε γκολ του Κιλιάν Μπαπέ (χατ τρικ μέσα σε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος από το 29΄-40΄) και μία ασίστ στο Νεϊμάρ, η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 7-0 στο «Σταντ Μπολάρ Ντελελί» (έδρα της Λανς) την Πεΐ ντε Κασέλ (6η Κατηγορία) και προκρίθηκε… δια περιπάτου στους «16» του Κυπέλλου Γαλλίας. Εκεί θα αναμετρηθεί με την Μαρσέιγ στο γαλλικό… «κλάσικο».

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι δεν εμπόδισε καθόλου τους πρωτοπόρους της Ligue 1 να «καθαρίσουν» από το πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με 4-0, χάρις στα τρία γκολ του Κιλιάν Μπαπέ (29′, 34′,40′), ενώ στο 33′ ο Νεϊμάρ είχε «γράψει» το 2-0. Ο Μπαπέ σκόραρε και στο 56′ και 79′, ενώ στο 64′ ο Σολέρ είχε ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 6-0!

Το ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την… ικανότητα να διαλύσει την ταπεινή αντίπαλό της ήταν δεδομένο, αλλά για πρώτη φορά μετά από τη διακοπή, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν η μεγάλη ανησυχία στο εσωτερικό της Παρί Σεν Ζερμέν το τελευταίο διάστημα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ηττηθεί δύο φορές αφότου επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να μπει στο… κόλπο του τίτλου η Λανς η οποία πιστεύει πως μπορεί να κάνει την έκπληξη. Πέραν αυτού στην Παρί Σεν Ζερμέν είχε σημάνει συναγερμός για την πτώση της απόδοσης της ομάδας και ενόψει των αναμετρήσεων με την Μπάγερν Μονάχου για τους «16» του UEFA Champions League τον επόμενο μήνα. Άλλωστε, η προτεραιότητα του συλλόγου είναι να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο προκειμένου να δικαιολογηθούν τα τεράστια ποσά που έχει επενδύσει εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε μεταγραφές και μισθούς, τα οποία έχουν αφήσει μια «τρύπα» σχεδόν 450 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του κλαμπ.