Η Γιουβέντους άφησε πίσω της τη βαριά ήττα με 5-1 από τη Νάπολι στη Serie A και επέστρεψε στις επιτυχίες. Νίκησε με 2-1 την Μόντσα στο «Allianz Stadium» και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Coppa Italia.

Η Μόντσα δυσκόλεψε ξανά τη Γιουβέντους, αλλά αυτή την φορά η «Βέκια Σινιόρα» πήρε… εκδίκηση για την ήττα που γνώρισε στο πρωτάθλημα (1-0). Ο Κιν στο 8΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «μπιανκονέρι», αλλά οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» γρήγορα με τον Βαλότι (24΄), για το 1-1.

Η είσοδος του Φεντερίκο Κιέζα στο 61ο λεπτό έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο Ιταλός διεθνής επιθετικός πέτυχε το γκολ πρόκρισης στο 78΄, το πρώτο του μετά από 378 ημέρες, καθώς έμεινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Η Γιουβέντους, τώρα, στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με την Λάτσιο, του πρώην προπονητή της Μαουρίτσιο Σάρι. Οι λατσιάλι πήραν το εισιτήριο για τους «8» νικώντας με 1-0 την Μπολόνια στο «Ολίμπικο».

Ο σύλλογος της Ρώμης, έκανε τη διαφορά με τον φορμαρισμένο αυτή την εποχή, Φελίπε Άντερσον. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ροσομπλού» στο 33ο λεπτό μετά την ασίστ του Πέδρο.

Η Αταλάντα, στο μεταξύ, νίκησε με σκορ 5-2 την Σπέτσια και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αναμετρηθεί (31/1) με την Ίντερ στο Μιλάνο. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός, Δημήτρης Νικολάου, ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Σπέτσια, αλλά αντικαταστάθηκε (61′) από τον Καλντάρα. Οι μπεργκαμάσκι πανηγύρισαν δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη μετά από το το 8-2 επί της Σαλερνιτάνα για τη Serie A.

Οι Λούκμαν (10΄, 12΄), Χάτεμπουρ (26΄), Χέιλουντ (72΄) και Αμπαντού (90΄ αυτογκόλ) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι – που έμεινε ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία, αλλά λιγότερο από την αμυντική – Εκντάλ (14΄) και Βέρντε (38΄) για τους φιλοξενούμενους του Λούκα Γκότι. Στο 34΄ ακυρώθηκε γκολ του Ζαπάτα (Αταλάντα).

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

  • Ίντερ-Αταλάντα 31/1
  • Ρόμα-Κρεμονέζε 1/2
  • Φιορεντίνα-Τορίνο 1/2
  • Γιουβέντους-Λάτσιο 2/2