O Νοτιοκορεάτης Ολυμπιονίκης, Μουν Ντάε Σουννγκ, επισκέφθηκε το κοιμητήριο του Φιλύρου Θεσσαλονίκης για να τιμήσει τη μνήμη του πολύ καλού του φίλου και μεγάλου του αντιπάλου στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

«Είχαμε μια δυνατή σχέση μεταξύ μας για αρκετό καιρό. Αγαπούσε τη Νότια Κορέα και εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Για μένα η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη χώρα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω», είπε ο Μουν Ντάε Σουνγκ σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Νοτιοκορεάτης αντίπαλός του στον τελικό της κατηγορίας +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχαν διδάξει ήθος μετά τον αγώνα τους με μία αγκαλιά που έμεινε στην ιστορία έπειτα από την ήττα του Έλληνα πρωταθλητή.

Σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα, ο Νικολαΐδης ήθελε να τα δώσει όλα. Περίπου ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου γύρου ωστόσο, ο Μουν κατάφερε με μία γυριστή κλωτσιά να βρει στο πρόσωπο τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έπεσε ζαλισμένος στο ταπί, “παγώνοντας” το γήπεδο. Ο Νικολαΐδης προσπάθησε να σηκωθεί, αλλά ήταν ζαλισμένος. Είχε μόλις ηττηθεί με νοκ-άουτ, με τον κόσμο να γιουχάρει τον Μουν, που πανηγύριζε τη δίκαιη νίκη του. Ακολούθησε μια ιστορική στιγμή που ανέδειξε το μεγαλείο του αθλητισμού.

Ο Μουν ολοκλήρωσε τον γύρο του θριάμβου και κατόπιν πήγε στον Νικολαΐδη. Σήκωσε τα χέρια του αργυρού Ολυμπιονίκη ψηλά μέσα σε αποθέωση, χρίζοντάς τον νικητή. Ο Νικολαΐδης όμως δεν το δέχθηκε και έδειχνε τον αντίπαλό του. Λίγο αργότερα, οι δύο αντίπαλοι αγκαλιάστηκαν, σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.