Στις 17 Δεκεμβρίου η Αυστραλία έζησε στιγμές που δεν περίμενε στο ντέρμπι της Μελβούρνης ανάμεσα στη Σίτι και τη Βίκτορι, αφού οπαδοί έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα υπήρξε και επίθεση με κουβά στον τερματοφύλακα, με τον οπαδό που το έκανε τελικά αυτό να είναι ελληνικής καταγωγής, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης Μέλμπουρν Σίτι – Μέλμπουρν Βίκτορι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Τομ Γκλόβερ, επέστρεψε φωτοβολίδα στην εξέδρα.

Αυτή η κίνησή του είχε ως αποτέλεσμα οι οπαδοί που βρίσκονταν εκεί να εξαγριωθούν και να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, με έναν εξ αυτών να πετάει κουβά στο πρόσωπο του τερματοφύλακα, ο οποίος έφυγε αιμόφυρτος για τα αποδυτήρια.

Αυτός ο οπαδός, λοιπόν, είναι ελληνικής καταγωγής, 23 ετών, ονομάζεται Άλεξ Αγγελόπουλος και αντιμετωπίζει κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά, απερίσκεπτη πρόκληση τραυματισμού, εκτόξευση φωτοβολίδων, αθέτιμη επίθεση, είσοδο σε χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων, διακοπή αγώνα και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Ο ίδιος, πάντως, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η αστυνομία δημοσιοποίησε μόνο τις δικές του φωτογραφίες μετά τη σύλληψη και όχι και των υπολοίπων, με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι στοχοποιείται πλέον από τα ΜΜΕ.

Σε γήπεδο, πάντως, δεν μπορεί να ξαναμπεί αφού τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό και μένει να φανεί αν θα μπει στη φυλακή, κινδυνεύοντας μέχρι και με ποινή δέκα χρόνων.