Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1 από την 4η Τότεναμ έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο και δεν την άφησε να πάει χαμένη αφού με γκολ των Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Φρεντ νίκησε με 3-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ με 2-0 επικράτησε νωρίτερα η Τσέλσι της Μπόρνμουθ, έχοντας για σκόρερ τούς Χάβερτς και Μάουντ.

Με νίκη είχε κλείσει τις υποχρεώσεις στην Premier League η Γιουνάιτεντ πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ και με νίκη επέστρεψε σε αυτές, αφού η ομάδα του Νότιγχαμ δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο Όλντ Τράφορντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Ράσφορντ και αμέσως μετά, στο 22′, έβαλαν και δεύτερο γκολ με τον Μαρσιάλ, με τη Φόρεστ να προσπαθεί να αντιδράσει και να σκοράρει και στο 40′ με τον Γέιτς αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 2-0 και φαινόταν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στο 87′ ο Φρεντ βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το 3-0 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέχει πλέον μόλις ένα βαθμό από την 4άδα και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

«Τρίποντο» μετά από 2.5 μήνες για την Τσέλσι

«Τέλος» στο αρνητικό σερί των περίπου 2.5 μηνών χωρίς νίκη έβαλε σήμερα (27/12) η Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου νίκησε με… συνοπτικές διαδικασίες την Μπόρνμουθ με 2-0 και θα κλείσει με θετικό πρόσημο το 2022, καθώς η επόμενη της υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου 2023 με αντίπαλο την Νότιγχαμ στο «Σίτι Γκράουντ».

Μετά από 3 συνεχόμενες ήττες και δύο ισοπαλίες και τελευταία νίκη στις 16 Οκτωβρίου επί της Λιντς, οι Λονδρέζοι επέστρεψαν στα «τρίποντα» με τα γκολ των Χάβερτς και Μάουντ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, με τον πρώτο να μοιράζει και την ασίστ στο συμπαίκτη του στο 24ο λεπτό (2-0). Έτσι, πήγαν στους 24 βαθμούς και στο -6 από την 4η θέση, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.