Η Αργεντινή του τεράστιου και ρέκορντμαν Λιονέλ Μέσι, στον οποίο υποκλίθηκε ο πλανήτης και οι μεγάλοι της μπάλας έκανε… πάρτι απέναντι στην Κροατία στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περνώντας με το εμφατικό 3-0 στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/12) και προκαλώντας παροξυσμό στο Μπουένος Άιρες και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, που θα προκύψει απόψε το βράδυ (14/12) από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία του «λαμπερού» Κιλιάν Μπαπέ και τα «λιοντάρια του Άτλαντα», το εντυπωσιακό Μαρόκο που έχει κλέψει την… παράσταση στα γήπεδα του Κατάρ.

Στο «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ Κορ (χωρητικότητας 68.895 θέσεων) ο Μπαπέ θέλει να οδηγήσει τους «μπλε» σε δεύτερο σερί τελικό, έχοντας ως τελευταίο εμπόδιο το εκπληκτικό Μαρόκο, που προσπέρασε στα νοκ-άουτ την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η γαλλική ομάδα έγινε η πρώτη μετά τη Βραζιλία της περιόδου 1998-2002 που διεκδικεί την παρουσία της σε back-to-back τελικούς. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 5 φορές στο παρελθόν, με τους Γάλλους να μην έχουν ηττηθεί ποτέ στο παρελθόν απ’ τους Μαροκινούς. Η τελευταία συνάντησή τους ήταν το 2007 σε φιλικό αγώνα στο Παρίσι, ο οποίος ολοκληρώθηκε ισόπαλος 2-2.

Σύμφωνα δε, με την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά στο γήπεδο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, παρά το κάλεσμα Γάλλων πολιτικών, να μην ταξιδέψει στο Κατάρ με την υπόθεση Qatar Gate να συγκλονίζει την πολιτική σκηνή της Ευρώπης.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει χρηματικό έπαθλο από τη FIFA περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’ ήδη σκέφτεται το… δώρο που θα κάνει στον προπονητή Ουαλίντ Ρεγκραγκί και τους παίκτες του, αλλά και το πριμ που θα δώσει ο ίδιος σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και θα είναι… έξτρα απ’ αυτό που θα πάρουν οι παίκτες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκου.

Αλλά και στη Γαλλία, πλουσιότεροι κατά 400.000 ευρώ θα γίνουν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής, σε περίπτωση κατάκτησης του Μουντιάλ 2022.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της «Le Parisien», αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο κατά 50.000 ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που πήραν οι «μπλε» για την κατάκτηση του προηγούμενου Μουντιάλ, το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Παράλληλα, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αν η Γαλλία αποκλειστεί από το Μαρόκο στον αποψινό (14/12) ημιτελικό, οι παίκτες της θα εισπράξουν ένα ποσό μεταξύ 238 και 257 χιλιάδων ευρώ, ανάλογα με την τελική της κατάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι, σε περίπτωση κατάκτησης του Μουντιάλ, το εν λόγω πριμ θα εισπράξουν τόσο τέσσερα μέλη του επιτελείου, όσο και οι Καρίμ Μπενζεμά και Λούκας Ερναντέζ, οι οποίοι τραυματίσθηκαν, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και δεν έχασαν την θέση τους, στην 26μελή αποστολή.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα χρήματα που θα εισπράξει η γαλλική ομοσπονδία (FFF) ποδοσφαίρου από την FIFA, θα δοθούν σε ενώσεις, αλλά και σε γαλλικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους, που εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία της Covid-19. Υπενθυμίζεται, ότι η FFF έχει ήδη λάβει 1,4 εκατομμύρια ευρώ, για την προετοιμασία του Μουντιάλ.