Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως θα δωρίσει, μέσω του ιδρύματος της, 20 ηλεκτρικές γεννήτριες στην Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους της να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα, ενώ η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από τις 24 Φεβρουαρίου λόγω της ρωσικής εισβολής.

Η «βασίλισσα» με αυτόν τον τρόπο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ουκρανικού συλλόγου Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο οποίος στην έναρξη της σεζόν του Champions League ζήτησε μέσω της UEFA από όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον ουκρανικό λαό.

«Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Ουκρανία, που προκαλούνται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις ενεργειακές υποδομές της χώρας, επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ουκρανών. Η απουσία θέρμανσης σημαίνει πως ήδη έχουν αρχίσει να νιώθουν τον αντίκτυπο των θερμοκρασιών που ολοένα και μειώνονται. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κάλεσε την οικογένεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να ζητήσει βοήθεια και την προσπάθεια να σταλούν ηλεκτρικές γεννήτριες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα. Μέσα από το ίδρυμά της, η Ρεάλ Μαδρίτης υποστηρίζει αυτή τη δράση αλληλεγγύης και θα δωρίσει 20 γεννήτριες που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας», ανέφερε η ανακοίνωση του ισπανικού συλλόγου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών. Τον περασμένο Μάρτιο μέσω άλλης φιλανθρωπικής ενέργειας συγκέντρωσε παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που δόθηκαν στην Ουκρανία για τη βοήθεια των οικογενειών που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου, ενώ έκανε δωρεές ρούχων και τροφίμων.