Η Βραζιλία προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Κροατία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ 2022, αλλά το επίκεντρο δεν είναι το ποδόσφαιρο μα οι χοροί των παικτών της «σελεσάο» έπειτα από κάθε γκολ.

Η ομάδα έχει και… χορογράφους. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας οι υπεύθυνοι για τους χορούς είναι τέσσερις παίκτες. Ο Νεϊμάρ, ο Λούκας Πακετά, ο Βινίσιους Ζούνιορ και ο Ραφίνια. Μάλιστα, ο Ραφίνια πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 είχε αποκαλύψει πως έχουν ήδη προετοιμάσει δέκα διαφορετικούς χορούς. Ορισμένους από αυτούς τους έδειξαν στη νίκη με 4-1 επί της Νότιας Κορέας για τους «16».

Η έμπνευση

Πώς τους έρχεται η έμπνευση, όμως; Οι χορογραφίες βασίζονται στα τραγούδια που ακούν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Ο dj της ομάδας δεν είναι σταθερός, αλλά συνήθως η ψυχή του πάρτι είναι είτε ο Νεϊμάρ είτε ο 39χρονος Ντάνι Άλβες. Όσο για τις κινήσεις, αυτές προέρχονται από διάφορα βίντεο που βλέπουν στην πλατφόρμα TikTok. Παρατηρούν τις κινήσεις, επιλέγουν ποιες τους ταιριάζουν και τις επιλέγουν.

Εντύπωση προκαλεί και το πότε αποφασίζουν για το χορό. Δεν συμβαίνει ούτε στο ξενοδοχείο ή στο προπονητικό κέντρο, αλλά μέσα στα αποδυτήρια λίγη ώρα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Οι τέσσερις… υπεύθυνοι για τις χορογραφίες διαλέγουν, δείχνουν το βίντεο από το TikTok με τις κινήσεις και στους άλλους και βγαίνουν για να παίξουν μπάλα και να… χορέψουν.

«Συνήθως ανταλλάσσουμε μεταξύ μας διάφορα βίντεο με χορούς που μας αρέσουν τις προηγούμενες ημέρες και μέσα στ’ αποδυτήρια μιλάμε μεταξύ μας για το ποια θέλουμε να κάνουμε και από την στιγμή που όλοι έχουν δει τις κινήσεις τότε θεωρούμε πως όλοι πάνω κάτω ξέρουν τι να κάνουν όταν έρθει η ώρα», αποκάλυψε ο μέσος Λούκας Πακετά.

Κόντρα στην Κροατία, αν η Βραζιλία σκοράρει και οι παίκτες της αποφασίσουν να χορέψουν αναμένεται να το κάνουν στο ρυθμό του τραγουδιού «Aquecimento Senta Senta Suave», του Buarque, φίλου του Βινίσιους Ζούνιορ, που το έχει πει με τον Kevin O Chris.

«Πρόβλημα τους»

Οι Βραζιλιάνοι ξέρουν πως μπορούν να χαρακτηριστούν αλαζόνες ή υπερόπτες επειδή χορεύουν ή επειδή ο Νεϊμάρ πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου φορούσε σορτσάκι με έξι αστέρια αντί για τα πέντε που έχει η Βραζιλία και αντιστοιχούν στα Παγκόσμια που έχει πάρει.

Οι χοροί τους προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο άλλοτε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, είπε πως ήταν σα να βλέπει το «Dancing with the Stars» και όχι ποδόσφαιρο. «Πρόβλημα τους, γιατί εμείς δεν θα σταματήσουμε. Δεν το κάνουμε για να ταπεινώσουμε τον αντίπαλο, δεν είμαστε ασεβείς απέναντί τους, δεν το κάνουμε μπροστά τους», είπε ο Ραφίνια.

«Το θέμα είναι να είμαστε χαρούμενοι με το ποιοι είμαστε. Ο προπονητής Τίτε μας ενθαρρύνει να εκφραζόμαστε και αυτό μας δίνει χαρά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο Πακετά. «Είμαστε έτοιμοι να χορεύουμε μέχρι τον τελικό», πρόσθεσε ο Βινίσιους Ζούνιορ.