Είναι αναμενόμενο στις νοκ άουτ φάσεις ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου να έρχονται αντιμέτωποι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στους ίδιους συλλόγους. Κι επειδή κάποιος θα είναι νικητής και κάποιος χαμένος, με την λήξη κάθε αγώνα υπάρχουν σκηνές μεγάλης έντασης. Στα παιχνίδια της Δευτέρας (5/12) για τους «16» καταγράφηκαν δύο τέτοιες που κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Με το τέλος του Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1, ο Ριτσάρλισον σκόρερ του τρίτου τέρματος της «σελεσάο» έψαξε να βρει τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό, Σον Χέουνγκ-Μιν. Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν με τον Ριτσάρλισον να προσπαθεί να παρηγορήσει τον συμπαίκτη του, αλλά και αντίπαλο για 90 λεπτά.

Στο λίγο διάστημα που ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται με τη φανέλα των «σπερς» έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τον Σον. Τόσο εκτός αγωνιστικού χώρου, όσο κι εντός αφού καλούνται να συνεργαστούν στην επίθεση της ομάδας του Αντόνιο Κόντε.

Νωρίτερα, στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ιαπωνία, όπου η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), χάρις στον εντυπωσιακό τερματοφύλακα Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, είδαμε μια άλλη συγκινητική σκηνή μεταξύ δύο συμπαικτών.

Ο φορ της Ιαπωνίας, Ντάιζεν Μαέντα, που σημείωσε το 1-0 για λογαριασμό των «μπλε σαμουράι» στο 43ο λεπτό κοιτούσε το κενό μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του με δάκρυα στα μάτια. Τότε τον πλησίασε ο συμπαίκτης του στην Σέλτικ και αμυντικός της εθνικής Κροατίας, Γιόζιπ Γιουράνοβιτς, για να τον παρηγορήσει. Ο Γιουράνοβιτς άφησε τους πανηγυρισμούς των Κροατών για να πάει να μιλήσει στον Μαέντα. Μετά από μια σύντομη συζήτηση του φίλησε το κεφάλι κι έφυγε.