Αν είσαι προληπτικός, δεν γίνεται να μην το σκεφτείς ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως και η κακή. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ελβετίας στο Stadium 974 για το παιχνίδι με τη Βραζιλία για την 2η ημέρα του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 τράκαρε πάνω σε γέφυρα με περιπολικό.

Το ατύχημα έγινε πάνω σε γέφυρα. Το πούλμαν της Ελβετίας συνοδεύονταν από περιπολικά και σε κάποια στιγμή ο οδηγός του αφαιρέθηκε και έπεσε πάνω σε ένα από αυτά, το οποίο και προπορευόταν.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Μάλιστα ούτε καν σταμάτησε η αυτοκινητοπομπή, η οποία συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό της, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Η Βραζιλία με ένα τρομερό γκολ από τον Κασεμίρο επικράτησε της Ελβετίας με 1-0, έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο, πέρασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε και ρεκόρ με 17 συνεχόμενες νίκες σε φάση ομίλων.

Οι ηττημένοι, από την άλλη πλευρά, είναι στο +2 από τη Σερβία, την οποία θα αντιμετωπίσουν στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου.

Νεϊμάρ: «Ο Κασεμίρο είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο»

Ο Νεϊμάρ τώρα που αναρρώνει από τον τραυματισμό του, την στιγμή που κάποιος… σωσίας του βρέθηκε «974 Stadium», ξεγέλασε όσους ήταν γύρω του που νόμιζαν πως ήταν ο Βραζιλιάνος σταρ και άρχισαν να του ζητούν να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους, αποθέωσε τον Κασεμίρο με ανάρτησή του λέγοντας πως είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο.

Ο Νεϊμάρ πρόλαβε να αγωνιστεί 79 λεπτά στο Μουντιάλ πριν αντικατασταθεί στην πρεμιέρα της Βραζιλίας απέναντι στην Σερβία λόγω ενός χτυπήματος που

αποκόμησε στον αστράγαλο. Ο 30χρονος διεθνής με προ ημερών ανάρτησή του δήλωσε πως δεν το βάζει κάτω και πως ως παιδί του Θεού δεν λυγίζει ποτέ και ετοιμάζεται να βοηθήσει την Βραζιλία στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ.

Από το ξενοδοχείο στη Ντόχα που διαμένει η αποστολή της Σελεσάο παρακολουθούσε και σχολίαζε τα τεκταινόμενα στον αγώνα και με αφορμή το υπέροχο γκολ του Κασεμίρο που έδωσε τη νίκη στην Βραζιλία απέναντι στην Ελβετία ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αποθέωσε τον συμπατριώτη του γράφοντας εξαιρετικά λακωνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ο Κασεμίρο είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο εδώ και πολύ καιρό».

Ο ίδιος τώρα ο σκόρερ φάνηκε από τη μεριά μετριοπαθής στις δηλώσεις του και απέδωσε κι αυτός στον Ύψιστο το νικητήριό του τέρμα που έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» και έδωσε στη Βραζιλία την νίκη απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο – όπως είπε – την Ελβετία: «Χάρη στον θεό καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ».

Η σεμνότητά του φάνηκε και την παραμονή του αγώνα όταν μιλώντας για τον επιθετικό πλουραλισμό που παρουσιάσει η εθνική του Τίτε δεν συμπεριέλαβε το όνομά του σε αυτούς που μπορούν να σκοράρουν για την ομάδα.